Ishikawa

Egy blog az eletrol, alomrol, mindennapokrol. Elsosorban Nekem, masodsorban Neked, Nektek.

ennyien vagytok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

tagfelho - 09-01-24

Wordle: ishi

latogatoszam

web site hit counter

Címkék

Latogatok

Idojos

Időjárás előrejelzés

emlekezzunk meg...

2010.04.16. 11:26 :: Ishikawa

Ma 2010. aprilis 16an emlekezzunk meg a Virginia Tech meszarlasra, ami 2007 aprilis 16an tortent.

Ma mikor sokan csak a Lengyel tragediara gondolnak / emlekeznek meg, abban az egy percben mig csondben tisztelgunk elottuk, gondoljunk azokra is akik e meszarlasban vesztettek el eletuket, hozzatartozoikat, szerettuket, barataikat. En emlekezni fogok, felveszem a Virginia Tech-es polomat, webcam-on megnezem a megemlekezest ( mar ha elerheto lesz aka. tulterhelt szerverek ) elolvasom a cikkeket, megnezem a kepeket.

Miota NFLt nezek, azota van kedvenc egyetemi foci csapatom is ( NCAA ), ez pedig a Hokies. Pontosabban a Virginia Tech Hokies. Mar reg nem foglalkoztam ezzel a tragediaval, ugyertem anno sokat olvastam, neztem videokat, hireket, cikkeket, irasokat ezzel kapcsolatban. MA ujra felkeresem ezeket az oldalakat, es olvasok, es olvasok .... es olvasok. A lenyeget szerintem mindenki ismeri, de aki nem, annak itt wiki:

Virginia Tech massascre

A youtube-on anno megtalalhato volt Seung-Hui Cho kis uzenete a vilagnak, hogy mit miert tesz. Lehet meg most is fenn van, nem tudom. Jomultkor lattam par doku film szeruseget errol. Akit erdekel nezzen utana. Erdemes. 

A Virginia Egyetem megemlekezos honlapjan talalunk rengeteg leirast, kepet, es programajanlot a mai napra. Mint peldaul a reggeli 3.2 merfoldes futas.  link

Bar mi nagyon messze vagyunk onnan, mashogy elunk, mas az oktatasunk is. De lathatjuk hogy ezek a dolgok kezdenek nalunk is elokuszni. Ott volt ugye a Pecsi srac aki lovoldozott, vagy nemreg a pesti foszer aki 22 embert akart megolni. Gondolom mindenhol vannak tanarok akiket pszicho analizisre kene kuldeni, mert azon elvezkednek, egyszeruen az az eletuk hogy minket, diakokat pesztralnak. Es olyan felteteleket szabnak meg egy - egy targyhoz amit szinte lehetettlen teljesiteni. Gondolok itt egy 100%os beugrora, vagy hogy x oldalt karakter pontosan tanuljunk meg, de ha meg is tanuljuk, akkor is hianyos lesz .... mindig az lesz. Ez persze nem jelent gondot annak aki felsooktatasi tanulmanyait puskazassal vegzi el, de ha tenyleges tudast akarunk szerezni, akkor bizony nagyon konnyen idegbetegek leszunk. Es ezt most tapasztalatbol mondom.

 most betolok par kepet, tessek nezelodni es elmelkedni. Ismetlem, hogy a VT oldalan rengeteg kep van fenn ezekrol az eves megemlekezesekrol, kedves rovid mondatok az elhunytakrol.

 Drillfield, 32 kodarab, ami a 32 aldozatot szimbolizalja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 32 aldozat, Roluk bovebben a VT remember oldalan olvashatunk, kik voltak, mit csinaltak. Tisztelegjunk elottuk, vegyunk a faradsagot es olvassuk el kik voltak, mit csinaltak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Nyugodjanak bekeben, emlekuk orokke elni fog.

 

ui. a legszornyubb hogy ez pont abban az orszag tortenik ahol sokan mondjak: this is the land of the freedom.

u.i2: meg talan azzal kiegeszitenem az egeszet, hogy a VT csinalt egy szoftvert amit le lehet tolteni az oldalukrol. egy ez riasztasi dolog. ha barmi kulonleges esemeny tortenik az intezmeny kornyeken, vagy barmi olyan ami erinti az intezmeny dolgozoit, tanuloit, akkor ez a program elkuldi mindenki gepere. Meg telen tesztelgettem a progit, es a tokeletes pelda hogy ha nagy a ho, vagy belesetveszelyes a kozlekedes, akkor a a program nyom egy fekete kepernyot, buzi hangot ad ( figyelemfelkeltes ), majd kiirja hogy mi a gond ( tanitasi szunet, a jarhatattlan utak miatt ). Gondolom erre azert van szukseg, mert mikor tortent a meszarlas sokaig sokan feltettek azt a kerdest, hogy miert nem ertesitettek errol a diakokat, dolgozokat vmi foumon, hangos bemondon. Hisz a Cho amokfutasa majd 2 oraig tartott, es meg potloszert is tudott magahoz venni.

A 3.2 merfoldes futas HUN ido szerint 14:00kor kezdodott, Blacksburgi ido szerint reggel 08:00. A webcam mar most tulterhelt.

Szólj hozzá!

Címkék: remember virginia tech massacre 32 angels hokies 20070416

A bejegyzés trackback címe:

https://ishikawa.blog.hu/api/trackback/id/tr671926401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása